Linn Solstad Karlsen
februar 24, 2015

Bernes Tavern – Edition Hotel

Hotels, Interior, Restaurants

WOW!

Lørdagens lunsjreservasjon på Bernes Tavern i London var på alle måter en opplevelse for både øyet, ganen, sjel og sinn. Restauranten er en del av EDITION hotel som så dagens lys i september 2013. Jeg hadde høye forventninger, men det innfridde og vel så det. Det er en sann glede å oppleve store rom som klarer å formidle sjel og en troverdig atmosfære fremfor når noe er satt sammen på en mer «kunstig» måte. Lokalet får mye hjelp av den storslåtte arkitekturen, men det er allikevel et godt stykke arbeid som er formidlet gjennom fingertuppene til designeren, Yabu Pushelberg.

Den gjentatte bruken av rammer og bilder er naturligvis den mest opplagte faktoren for at restauranten snakker sjel i så stor grad som den gjør. Sammen med de mer moderne produktene, stoler og bord, er kontrastbruken et faktum. Et faktum som sjeldent slår feil og som i denne sammenheng klinger like godt som en symfoni.

Toalettene. Ah, deilige. De turkise flisene mot det mørke treet. Materialene og fargene gjør hverandre godt og er i helt riktig Linn-ånd. Den dempet belysningen skal også ha sin del av æren.

Hotellobbyen med hotellbaren. Å sitte her etter lunsjen å se opp i taket, se til venstre, se til høyre og ta inn inntrykkene gjorde like godt som den smakfulle Whiskey Souren. De rette linjene mot den overdådige stukkaturen, det mørke trepanelet som slynger seg på begge sider når du åler deg forbi lobbyen for å få ut Whiskey Souren og det store, blanke «egget» som henger som en skulptur i taket ved inngangen. Kontraster i lange baner – og det funker som bare det.

Takk for meg, EDITION!

IMG_20150221_174455~2

IMG_4936

IMG_4941

ehotel

IMG_20150221_151418

IMG_20150221_172421

IMG_20150221_172913

IMG_4942

IMG_4946

IMG_4955

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.


« »