Linn Solstad Karlsen
oktober 4, 2015

When less is bore

Interior

Jeg mener at et hjem bør gjenspeile den/de som bor der og ha både personlighet og særpreg. For mange er sistnevnte skummelt og man ender opp med å ha det slik som «alle andre» har det. Fordi det er trygt. Interiør og hjemmet ditt er ikke som et antrekk, det er ikke noe du skifter ut hver dag og av den grunn bør og må du ta valg som du kan leve med over lengre tid. Da er det selvfølgelig fort å gå for det nøytrale og det som føles tryggest. Vi mennesker er sånn i de fleste sammenhenger, vi søker det trygge – også når det gjelder estetikk. Om det er noe galt med det? Nei, absolutt ikke, men jeg applauderer originalitet og de som ikke følger strømmen. Om det gjelder veivalg generelt i livet eller i denne sammenhengen, interiør og hjemmet ditt.

På snakk om interiør er det selvfølgelig ikke til å komme unna at det handler mye om smak og behag. Det jeg liker, liker ikke du – og mottsatt. Man må ha respekt for hverandres smak og evne til å se at noe fungerer og er smakfullt selv om du aldri ville hatt det på samme måte selv. Smak. Noen har ikke smak, noen bryr seg ikke og noen blir ikke påvirket av omgivelsene slik som andre gjør. Interiør, er ikke det egentlig bare overfladisk, unyttig og noe «jåleri». Nei. Interiør handler om å skape steder mennesker trives i og vil være. Så enkelt og så vanskelig.

For meg er hjemmet mitt en forlengelse av min personlighet. Jeg har alltid vært opptatt av og ikke være som alle andre, det er faktisk det mest uinspirerende jeg vet – å være lik andre. Når noe blir kommersielt mister jeg som regel interessen, noe som gjør at jeg i dette øyeblikket titter bort på putene mine fra Hay som vet at de snart ryker. Det er umulig i disse dager og ikke være offer for det kommersielle, men jeg prøver å begrense det. Ikke fordi jeg må, men fordi det er viktig for meg.

Tips: tilføre hjemmet ditt personlighet ved og f.eks. bruke «gamle» møbler sammen med nye, male vegger – gjerne i favorittfargen din og velge bilder som betyr noe for deg fremfor at de kun er pene å se på. Bruk tid på å skape et hjem og vær selektiv i alle valg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fra det lille, men storhjertede hjemme mitt på Tøyen. Vegglampene er bestemor sine – lampeskjermene røyk og hvit ledning ble byttet ut med en sort. De to stolene i tre og skinn er fra 50, 60-tallet og speilet fikk jeg for en billig penge på et markedet her i Oslo. Ordtaket på veggen er et kort jeg fikk av pappa, Kate Moss er mitt store stilikon og det oransje bildet tok jeg en gang jeg var i Barcelona.


Comments

VIVI

okt 14. 2015

Dette var fint !!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.


« »